Sannelius & Hegg Bilservice AB

Anpassad efter bilens behov till ett bra pris

Tjänster

 

AC Service

Vi utför alla slags AC-reparationer/service på personbilar.

Varför behövs det AC-service?

Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 10-15 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi en AC-service varje år.
Visste du att 8 av 10 bilar har problem med sin AC/klimatanläggning utan att bilens ägare känner till det? Detta medför högre bränslekostnad pga att din AC får arbeta hårdare.
Tänk på om du har barn i bilen att filter i anläggningen ska rengöras för dessa samlar smuts, bakterier och pollen som kan framkalla allergier.

Vi mäter temperaturen i din utluft. Under 12° C ska en frisk AC anläggning klara. Optimalt är 6-8°C. Om inte så finns det risk för att ni saknar gas eller att det finns läckage i anläggningen.

Service på AC:n ingår inte i bilens vanliga serviceintervaller. Vi rekommenderar att AC:n servas 1 gång per år.

Hjulinställningar

En felaktig hjulinställning kan innebära ojämnt däckslitage och att däcken slits ut i förtid.
Vi utför 4-hjulsmätning och justering av hjulvinklarna på din bil.
Vi har modern och avancerad utrustning till vårat förfogande.

Däck samt förvaring

Vi byter samt förvarar dina däck. Vi säljer även däck av bra kvalité.

Däckskifte

Däckskifte samt förvaring

Service samt reparation

Vi har ett stabilt samarbete med Finnvedensbil och använder volvo orginaldelar samt har volvos egna dataprogram vida. Det innebär att vi har möjlighet att ladda mjukvara i din bil.

Till övriga bilmärken tar vi delar från Bildelsgrossisten Jönköping där vi har ett bra samarbete sen några år tillbaka. VI har även bosch's diagnos.

Ny bil med garanti?

 
Du behöver inte oroa dig om din bil fortfarande har fabriksgaranti. Garantin gäller även om du servar och reparerar din bil hos oss, då vi alltid utför ett fackmannamässigt arbete enligt tillverkarens instruktioner. Vi använder reservdelar med minst motsvarande kvalité som biltillverkaren föreskriver. I enlighet med de nya EU-reglerna har vi tillgång till samma erforderliga information och tekniska utrustning som märkeshandeln. Därför kan du med fördel serva din nya bil hos oss och ingen tveksamhet råder huruvida garantin gäller eller inte.

 

Du kan även teckna vägassistance försäkring förmånligt från solid hos oss i samband med service.